Till senaste kommentaren

Kan jag påverka priset på mitt nätavtal?

Ditt elnätsavtal består av två olika delar. Avgifter som är förbrukningsbaserade samt en abonnemangsavgift för den huvudsäkring som sitter i bostaden. Sänker man huvudsäkringen så minskar även abonnemangskostnaden. Hur du ändrar din huvudsäkring och vad skillnaden är i kostnad hittar du på följande länk ​Välj rätt huvudsäkring​​​. Vilken huvudsäkring du har kan du se på fakturan. Och i övrigt så handlar det alltså om att sänka elförbrukningen för att få ner kostnaden.
Vattenfall Kundservice AB Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Vi har idag T4 som avtal. Vi har hört av från granne att de har enkeltarif som ger lägre pris på förbrukad el. Skulle det bli er bättre alternativ för oss.Hälsn Kerstin
  Kerstin Söderberg
 • Du som just nu har tidstariff på ditt elnätsavtal behöver förbruka mindre än 30% under högpristid. Högpristid gäller mellan 6-22 vardagar mellan november och mars månad. Läs mer om hög och lågpristid här: https://www.vattenfalleldistribution.se/el-hem-till-dig/elnatspriser/ . Vi på kundforum svarar på generella frågor om kunders avtal. För ändringar av ditt avtal och råd om du ska ändra till enkeltariff kontakta vår kundservice på telefonnummer: 020 - 82 00 00 eller via mejl: kundservice@vattenfall.com.
  Pontus
 • Hej !

  Jag heter Hans Eriksson och bor på Terrilörsgatan 5 74231 Östhammar

  Har kollat min faktura och det är säkrat med 20 amp. det räcker myckelt väl för vårt hushåll med 16 amp till hushållsström.

  Ber att få detta ändrat snarast .

  Med vänlig hälsning Hans

  Hans Eriksson
 • För att genomföra en ändring på din huvudsäkring, behöver du ta kontakt med en behörig elektriker som kan göra detta till dig. Det är även elektrikern som skickar in en för samt färdiganmälan till oss Vattenfall som avser din ändring av huvudsäkring. Det är när vi har mottagit dessa som vi kommer uppdatera din kundbild, och därmed fakturera dig för den abonnemangskostnad för den huvudsäkring som du har hemma.
  Via följande länk kan du läsa mer om att välja rätt huvudsäkring https://www.vattenfalleldistribution.se/el-hem-till-dig/valj-ratt-huvudsakring/#Intervall
  Katarina

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.