Högpristid

Hej,

Varför kostar det mer på sk. högpristid hos er där ni endast är nätleverantör, det är ju samma kablar både sommar och vinter? Att elleverantören har olika priser är lättare att förstå, då det handlar om tillgång och efterfrågan.
Roger Olivecrona Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • För elöverföringen på ditt elnätsavtal kan du som kund välja mellan enkeltariff eller tidstariff. Enkeltariff innebär samma överföringsavgift under hela året medan tidstariffen har en högre avgift under vintern och en lägre under övrig tid.Vid enkeltariff betalar du samma avgift för din använda el oavsett tidpunkt och årstid. Vid tidstariff är avgiften högre under vintern (klockan 06-22) men lägre under övrig tid. Man kan då välja att optimera sin elanvändning för att minska sina kostnader sett över ett år. För att byta tariff kontakta kundservice på telefon 020 82 00 00, bytet är gratis och kan göras max en gång per år.
    Christoffer
  • Ja, men det svarar inte på frågan. Jag fattar att jag kan välja olika alternativ. Varför är den vid tidstariff högre på vintern?
    Roger Olivecrona
  • Under vintern så har vi normalt en lägre elproduktion men vi har en högre efterfrågan på el. Innebörden av tidstariff är att du ska ha möjligheten att dra ner dina kostnader på vintern om du är en person som förbrukar största delen av din el efter klockan 22 fram till 06 på morgonen, eller på helgen. Under dessa tider är priset lägre. Priset är högre mitt på dagen för att tidstariffen är specifik för de kunder som vet när de kommer förbruka sin el. De som har enkeltariff har samma pris året om medans de som har tidstariff och använder den rätt kan spara pengar.
    Lovisa

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.